Bergen zijn goed voor je bedrijf (de zee trouwens ook)

Als jij dit leest ben ik in noord-Italië. Want ik hou van bergen. Ik kan wel blíjven rondkijken naar de besneeuwde toppen en de begroeide dalen met her en der een verdwaald dorpje.

Yvon Wattèl schreef het blog: Bergen zijn goed voor je bedrijf (de zee ook trouwens)

Maar ik hou ook van bossen. De geur van het groen, vrolijk fluitende vogels en de zon die door de takken en bladeren van de bomen schijnt. Oh, en dan de zee. Eindeloze golven, de wind door mijn haar, knisperende schelpen onder mijn voeten en meeuwen die zich door de wind laten meevoeren.

Can you feel it already? 😄

Ik hou van alles wat natuur is. Van buiten zijn raak ik mijn stress kwijt, word het stil in mijn hoofd en krijg ik nieuwe perspectieven en ideeën. En daar wordt ik een blijer en leuker mens van. Buiten zijn betekent voor mij gevoed worden. Want buiten krijg ik weer contact met mezelf en besef ik wat en wie in mijn leven belangrijk zijn.

Zo werkt het ook mijn ondernemerschap. Ook daar heb ik voeding nodig. Een businessbuddy om mee op te trekken. Inspiratie via boeken en podcasts. Trainingen. Professionals die me helpen als ik tegen iets aanloop waardoor ik niet verder kom.

Soms ontbreekt bij mij het naar buiten gaan. Dat is dan òf omdat ik het te druk heb, òf omdat ik me te moe voel. En ik wéét dat ik daarin eigenlijk niet goed voor mezelf zorg. Want mijn lijf en mijn hoofd missen dan de 'voeding' die ik nodig heb om goed te functioneren.

En dat geldt ook voor mijn business. Als ik mezelf de dingen en mensen onthoud die ik nodig heb, dan gaat het gewoon minder goed met me. En bereik ik niet wat ik wil. Op dit moment heb ik daarom bijvoorbeeld een schrijfcoach; iemand die me helpt betere teksten te schrijven en op een slimmere manier. Maar als ik tegen iets persoonlijks aanloop wat ik zelf niet opgelost krijg, zoek ik daar ook hulp voor. Omdat ik weet dat alles staat of valt met mij.

Dit zie ik ook bij mijn klanten. Ook zij komen niet verder als er iets ontbreekt. Als het niet lekker stroomt in henzelf, stroomt het ook niet lekker in hun bedrijf en worden die (nieuwe) dromen geen werkelijkheid.

Annemiek (niet haar echte naam) bijvoorbeeld. Die had echt wel klanten en inkomen. Maar had ook nèt te veel last van uitstelgedrag, waardoor de ontwikkeling van haar bedrijf veel te traag ging. Toen we ontdekten wat de onderliggende oorzaak van haar uitstelgedrag was en ze daarmee afrekende en ze gaandeweg ook de baas werd over haar uitstelgedrag veranderde er veel. In haarzelf en daardoor ook in haar bedrijf.

Annemiek had mij nodig, iemand die haar persoonlijke blokkades doorzag en haar erdoorheen hielp zodat er geen barrière meer was voor de groei van haar bedrijf. Ik was voor haar precies de voeding die ontbrak.

Als jij op dit moment ook stagneert in jezelf of je bedrijf, vraag je dan af: "Wat of wie heb ik nodig?"

Weet je dat niet zo goed en wil je er even over sparren, van harte welkom.

En weet je eigenlijk al dat je mij nodig hebt, druk dan ook even op die oranje button.

Ga ik weer even lekker bergwandelen. Of raften.

Ja dat wil ik!

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven