Zichtbaar worden, er is niets aan te doen

Er was een tijd dat ik niet genoeg klanten had. En dat kwam omdat ik me niet goed gerealiseerd had dat ik, om klanten te krijgen, best heel veel moest doen. En het allerbelangrijkste daarvan was: ik moest zichtbaar worden.

Yvon Wattèl schreef het blog: Zichtbaar worden, er is niets aan te doen

Gatsiedarrie, zichtbaar worden. Social media posts schrijven, bloggen, naar netwerkbijeenkomsten gaan, op mensen afstappen. Overal m'n smoel laten zien en van me laten horen. En dat allemaal niet even één keer, maar voortdurend. Yek! Dát was niet wat ik wilde, zó had ik dat niet bedacht. Ik had liever dat klanten vanzelf kwamen of via via doordat anderen over mij vertelden. Zoals dat jaren terug in mijn toenmalige bedrijf vaak ging.

Waarom ik het lastig vond om mezelf te laten zien?
Het voelde gewoon naakt, kwetsbaar, alsof ieder moment mijn hoofd eraf geknald kon worden. Ik twijfelde of ik wel goed overkwam. Of ik wel genoeg kennis had en ik ècht iets toe te voegen had. Ik was enthousiast en wilde mensen helpen, maar die 'openbaarheid' van alles, daar voelde ik me behoorlijk onzeker over.

En toch moest ik daar doorheen. Ik móest met mijn angsten en twijfels afrekenen omdat ik anders gewoon te weinig klanten zou krijgen. Dan zou mijn praktijk niet van de grond komen en ik zou eenvoudigweg te weinig geld verdienen. En dat kon ik me niet permitteren.

Wat mij geholpen heeft is om alles in stapjes te doen. Ik begon heel klein met 1x iets schrijven op Facebook. 1x Naar een netwerkbijeenkomst gaan. 1x Mijn aanbod doen aan iemand die precies het probleem had waar ik bij kon helpen.

En dat werkte. Vanuit dat ene stapje durfde ik steeds meer stapjes te zetten.

En nu? Ik doe alles wat nodig is en ga alles aan. Foto's van mezelf plaatsen vind ik niet altijd leuk, en video's opnemen vind ik soms nog spannend. Er zijn ook dingen die ik nog niet gedaan heb: webinars geven en podcasts maken waren tot nu toe niet nodig. Maar ik weet, die dingen zitten er wel aan te komen. En die betekenen een nieuw level van zichtbaarheid. Die ik ook weer spannend vindt. Maar die ik wel aanga. Want ik weet zeker dat ik superblij ga zijn met het resultaat: meer klanten, meer omzet, groei in wie ik ben en echt trots kunnen zijn op mezelf.

Hoe zou het voor jou zijn als je meer klanten had?
Zou dat niet gaaf zijn?!

Dan weet je nu wat je moet doen: meer zichtbaar worden.
En ja, ik snap heel goed dat je daar geen zin in hebt of er als een berg tegenop ziet.
Maar hé, als ik het kan, kan jij het ook!

Zal ik je helpen? Doe het Alles-in-één Traject. Dan ga jij het leren en krijg jij ook (meer) klanten.

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven