Van filmproducent tot hoofdrolspeler

Ze had ook filmproducent kunnen worden, deze leuke klant van mij. Ze verzon zulke overtuigende scenario's in haar hoofd dat ze ze zelf geloofde. Telkens wanneer ze een nieuwe stap in haar bedrijf wilde zetten, bedacht ze wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Daar schrok ze vervolgens zó van, dat ze die stappen toch níet zette.

Yvon Wattèl schreef het blog: Van filmproducent tot hoofdrolspeler

Dit ging helemaal onbewust natuurlijk. Als ze het door had gehad was ze er al lang mee gestopt. Maar dit scenarioschrijven was een vaardigheid die ze haar hele leven al beoefend had. En dus was ze er zó goed in geworden dat ze zichzelf bijzonder slim om de tuin kon leiden. Zo maakte ze zichzelf wijs dat ze beter niet op een podium kon staan omdat het zoveel gedoe was om dat te organiseren. En organiseren, daar hield ze niet van.

Het raakte me. Maakte me boos. Niet alleen omdat ik haar potentieel zag. En me realiseerde dat omdat ze zichzelf zo inperkte, ze niet uit de verf kwam en niet echt gelukkig was. Maar ook omdat ik het zèlf zo herkende. Mijn scenario was dat ik geloofde dat ik niet oké was en niet zo veel kon. Ik zag mijn potentieel niet omdat tijdens mijn opgroeien niemand me dat had laten zien. Daarbij had ik geleerd om vooral niet op te vallen. Bescheiden te zijn. Te luisteren in plaats van te spreken.

En zo werd ik de mindere versie van mezelf.
Net als zij dat werd.

Herkenbaar?

Deze scenario's over jezelf werken heel geniepig. Als ze al heel lang in je hoofd zitten voelen ze als de waarheid en handel je er automatisch naar. Dat heeft te maken met hoe je hersenen werken. Die hebben namelijk de taak om jou veilig houden. Dus wanneer je iets buiten je standaard scenario wilt gaan doen, rinkelen de alarmbellen en roept een stemmetje in jou " Pas op! Niet doen! Risico! Wat zullen de mensen ervan vinden! Wat als het niet lukt!". Dat stemmetje is zo vertrouwd en overtuigend dat het je verlamt en je daardoor niet de stappen zet die je wilde zetten. En je vervolgens allerlei redenen verzint waarom je beter níet de dingen kunt doen die je juist zo tof leken.

En daardoor komt er bij haar en bij jou niet uit wat erin zit.

Ik leg mijn klant uit hoe haar hersenen werken en hoe ze kan dealen met die stemmen in haar hoofd. Ze begint te snappen waarom ze zoveel dingen uitstelt en krijgt haar overtuigende excuses door. Ze wordt boos. Boos omdat ze zich heeft laten inpakken door die doemscenario's in haar hoofd die zo wáár leken maar het niet zijn. Die haar tegenhielden te gaan staan in de expert die ze daadwerkelijk is.
De energie die vervolgens vrijkomt geeft haar de vastberadenheid hiermee af te rekenen.

En dat doen we samen. We schrijven een beter filmscript, één die helemaal past bij wie ze is en waardoor ze haar talenten optimaal gaat inzetten. Ze begint haar visie meer te delen en start een eigen podcast. Ze volgt een presentatietraining zodat ze zelfverzekerder voor een groep kan staan. En met elke stap groeit haar zelfvertrouwen en vervagen de doemscenario's die ze eerder schreef.

Zo kan dat ook bij jou gaan. Ik weet zeker dat er méér in jou zit dan er nu uitkomt. Dat als je al je talenten en mogelijkheden zou zien en inzetten, jouw impact nog zo veel groter wordt dan die nu is. En dat je zelf zo veel gelukkiger zou zijn als je die dingen doet die nu vaak door je hoofd schieten maar die je altijd weer met succes aan de kant schuift.

Laat mij de filmproducent zijn die samen met jou een weergaloos nieuw filmscript schrijft. Gaan we scenario's bedenken waarin jij de schitterende hoofdrol speelt en daar ook nog van geniet.

Wil je weten wat jouw script kan worden?

Boek dan snel je gratis call

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven