Stuiteren van geluk

Ken je dat gevoel dat je werk doet waarvoor je gemaakt bent? Dat het precies klopt? Dat je helemaal op je plek bent en er zo'n beetje alles uitkomt wat erin zit? Dat je terwijl je met een klant werkt, je nagenoeg zit te stuiteren en je bijna uit je velletje barst van geluk?

Yvon Wattèl schreef het blog: Stuiteren van geluk

Ik had het de afgelopen weken meerdere keren. De gesprekken stroomden, klanten veranderden. Bij de één ontstond er een complete mindshift toen ze doorzag dat één uitspraak uit haar verleden haar belemmerde om 'groot' te dromen. Bij de ander omdat ze haar uitstelgedrag echt de baas werd en daardoor véél meer gedaan kreeg.

Die momenten van inzicht en de bevrijding en groei die daarop volgt. Dat euforische gevoel als doelen ineens wèl gehaald worden en er meer impact gemaakt wordt. Dat ik daar dan bij mag zijn en weet dat mijn hulp een verschil maakte. Dàt zijn de momenten dat ik het gevoel heb "dit is waarvoor ik gemaakt ben".

Ik hoop dat jij dit gevoel ook kent en regelmatig ervaart. Dat je voelt dat wàt je doet en hòe je het doet, klopt met wie je bent en wat je het beste kunt.

Wanneer je dit gevoel al langere tijd niet meer hebt, zet jezelf dan stil in plaats van gewoon maar door te gaan. Het leven is te kort om je passie en voldoening op te offeren voor iets wat niet meer resoneert met wie je werkelijk bent. Neem de tijd om te reflecteren. Onderzoek wat er veranderd is en waarom je niet meer 'aligned' bent met je bedrijf.

Wanneer 'het niet meer klopt' neemt de druk toe, verlies je je motivatie, doe je steeds meer op wilskracht of plichtsgevoel en ga je vaker dingen uitstellen. Gewoon maar stug doorgaan gaat níet werken, dingen op een rijtje zetten en beslissingen nemen wèl.

Want, vaak moet er iets veranderen. Sta jezelf toe om eerlijk te zijn over je echte gevoelens en verlangens. Misschien is het tijd om afscheid te nemen van je ideale klant omdat die niet meer past bij wie jij ondertussen geworden bent. Of misschien moet je je bedrijf opschalen en nieuwe diensten bedenken. Of misschien heb je het gevoel dat je meer in je hebt dan er nu uitkomt en is het tijd om nieuwe dingen uit te gaan proberen zodat je meer van je potentieel benut.

Ik weet, het kan best uitdagend zijn om de nodige veranderingen aan te brengen. Dingen overhoop halen en nieuwe keuzes maken voelt soms spannend. Je bent gewend aan hoe het was en dat voelt vertrouwd. En die kritische ontmoedigende stemmetjes in jezelf kunnen je ook flink bezighouden. Maar toch, wanneer je vasthoudt aan een bedrijf dat niet langer bij je past, doe je jezelf èn je klant te kort.

En daarbij, het zuigt je leeg.

Neem dus geen genoegen met een verjaard bedrijf. Waarom zou je dat doen? Je bent eigen baas. je kunt werken in en aan het allerleukste bedrijf dat jij kunt verzinnen. Toch?!

Doe jij nog het werk waarvoor je gemaakt bent of wringt het ergens?  Ik ben benieuwd. Wil je je verhaal met me delen?

Ik wil mijn verhaal met je delen

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven