Regen zorgt voor een leuker bedrijf. Smoesjes niet

Vanochtend heb ik hardgelopen. En het had niet veel gescheeld of ik had het níet gedaan. Het regende namelijk. Best hard.

In mijn bed luisterend naar de regen startte er onmiddellijk een gesprek in mijn hoofd.
"Shit, het regent."
"Ja. En?"
"Het regent best hard."
"Oké. En?"
"Nou, ik wil zeker hardlopen, en ik laat me echt niet tegenhouden door een beetje regen. Maar ik zit te denken, eigenlijk hoeft het niet per se vandaag. Morgen kan ook. En nu ik er even rustig bij stilsta, eigenlijk komt morgen sowieso beter uit met alles wat ik te doen heb vandaag."

Yvon Wattèl schreef het blog: Regen zorgt voor een leuker bedrijf. Smoesjes niet.

Yeah right. Typisch gevalletje smoesjes en jamaars.

 Die herken je vast wel in jouw eigen situatie.

Je praktijk voelt niet meer lekker en daar baal je al best een tijdje van. Je weet dat het tijd is om belangrijke keuzes te maken, maar je krijgt het er Spaans benauwd van.

De gedachte om een coach in te schakelen om je hiermee te helpen is al een paar keer bij je opgekomen. Maar iedere keer als je het wilde doen, waren er ineens allemaal redenen om het tòch niet te doen.

"Eigenlijk heb ik helemaal geen coach nodig. Ik weet het allemaal wel, ik moet het gewoon gaan dóen"

"Ik denk dat ik het tòch beter zelf nog even kan proberen"

"Misschien moet ik het gewoon meer tijd geven"

 Allemaal goed klinkende argumenten.

Allemaal excuses.

 Eigenlijk zie je er gewoon tegenop.

Het kost geld. Je bent bang dat je in zo'n traject enge stappen moet gaan zetten. En wat als het niet werkt?

 En daarom vertel je jezelf smoesjes. Héle goede smoesjes.

En die werken ook nog. Het lukt je heel goed om het bellen van een coach uit te stellen en nog een poosje zelf door te modderen. Je doet alsof je het allemaal heel leuk vindt, maar ondertussen ben je je enthousiasme en vertrouwen in jezelf steeds meer aan het verliezen.

 Ik zie er ook wel eens tegenop om te gaan hardlopen. Zeker als het slecht weer is, ik moe ben of gewoon geen zin heb. Op die momenten herinner ik mezelf eraan wat hardlopen mij oplevert: energie, mentale kracht, nieuwe ideeën, een betere conditie, een overvloed aan geluksstofjes en een goed gevoel over mezelf.
Tegengif tegen die smoesjes-stem.
In het belang van mijzelf.

En ook al zie jij vooraf tegen coaching op, het gaat je veel opleveren. Het zal echt niet op elk moment gemakkelijk zijn, maar wel goed. Je komt door je blokkades heen, maakt die keuzes en krijgt (voor het eerst of opnieuw) het leukste bedrijf om in te werken. Je gaat je weer krachtig voelen, blij met jezelf.

Het kost misschien even wat moeite om de stap te zetten, maar ik weet zeker dat wanneer je met een coach aan de slag gaat, je zal verzuchten "Waarom heb ik dit in vredesnaam niet eerder gedaan?!"

 Ik lach om mijn smoesjes terwijl ik door de regen ren en inspiratie voor een blog krijg.

En jij kunt lef en een leuker bedrijf krijgen. Als je tenminste om je smoesjes lacht en mij daarna even belt.

Je hebt gelijk

Tijd om jou even te spreken

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven