Niet tevreden over de eerste helft? Dit is wat je eraan doet.

Wow, er is alweer een half ondernemersjaar om! Hoog tijd voor wat zelfreflectie, vind je niet?

Wat is er gebeurd met alle ideeën en plannen die je begin 2023 had? Voel je trots omdat je duidelijke stappen in de richting van je dromen voor dit jaar hebt gezet? Of ben je teleurgesteld omdat je - om wat voor reden dan ook - niet gedaan hebt wat je je nog zó had voorgenomen?

Yvon Wattèl schreef het blog: Niet tevreden over de eerste helft? Dit is wat je eraan doet

Wanneer dat laatste het geval is, weet dan dat er nog niets verloren is.
Die 'tweede helft' kan totaal anders worden.
En dat start natuurlijk bij jou.

Zelf doe ik daarom elke zomer een 'werkretraite'. Dan ga ik een paar dagen weg van huis om ongestoord en gefocust stil te staan bij mezelf en m'n bedrijf.  Om te voelen of mijn bedrijf nog bij me klopt. Om weer stil te staan bij wat ik ècht wil. Om keuzes te maken en concreet te bedenken hoe ik mijn plannen ga uitvoeren. En om stil te staan bij wat ik in mezelf moet aanpakken zodat ik de dingen die ik bedenk ook echt doe.

Jij hoeft natuurlijk niet op werkretraite te gaan (hoewel ik je dat echt kan aanraden!), maar bewust reflecteren helpt ook jou om jezelf en je bedrijf te evalueren en bij te sturen. Zodat je op oudjaarsavond apetrots de bubbels ontkurkt en glunderend terugkijkt op dit jaar.

Wat mij altijd helpt is om mezelf vragen te stellen. Vragen geven richting en ik weet, als ik mezelf een vraag stel, komt er ook een antwoord.
En daarom geef ik ze ook aan jou.

  1. Wat had ik me dit eerste half jaar voorgenomen en is gelukt? Waardoor is het gelukt?
  2. Wat had ik me voorgenomen en is niks van terechtgekomen? Waarom niet?
  3. Hoe voel ik me op dit moment als ondernemer en hoe wíl ik me voelen? Wat kan ik anders dóen zodat ik me ook anders ga vóelen?
  4. Welke ideeën, aanbod of taken moet ik (eigenlijk) loslaten en wat is goed om aan te houden? Hoe ga ik dat doen?
  5. Welke gedachten, gevoelens en gedragingen zorgen ervoor dat ik niet doe wat ik moet doen? Hoe kan ik daarmee aan de slag?
  6. Wat wil ik dit tweede half jaar ècht nog bereiken? Wat kan ik daarvan zelf en waar heb ik hulp bij nodig en van wie?

 

Je ziet dat er na verschillende vragen een actievraag staat. Dit is om je te helpen concreet te bedenken hóe je wat je anders wilt, gaat aanpakken. Zodat je het ook anders kan en gaat doen. Want je weet het hè, van alleen de beste dingen bedènken verandert er natuurlijk helemaal niks 😉

Ik zou het echt tof vinden als wat jij het liefste wilt, ook daadwerkelijk lukt!
Misschien wil jij meer of andere klanten of diensten. Of kom je tot de ontdekking dat je helemaal 'terug naar de tekentafel' moet als het gaat om de koers en opzet van je bedrijf. Of blijkt je uitstelgedrag, impostersyndroom of perfectionisme je  plezier en resultaten zó te verzieken dat je er nu echt vanaf wilt.

Als je nu de regie neemt en doet wat nodig is, zul je over een half jaar ergens anders staan dan waar je nu staat. Echt!

Ken je jezelf en weet je dat je verder komt en méér bereikt als je dit reflecteren niet in je eentje doet, dan is de Alles-in-één boostsessie echt iets voor jou. Dan gaan we samen stilstaan, reflecteren en een tof en concreet plan maken voor een (nog) betere tweede helft. En proosten we in december op jouw persoonlijke groei en zakelijk succes!

Samen reflecteren en vooruitkijken?

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven