Nee heb je, ja kun je bereiken

Je bouwt je droompraktijk niet 'vanzelf'.
Klanten blijken niet zomaar in bosjes bij je aan te kloppen. Je conculega's doen het bijzonder goed, maar jij vraagt je regelmatig af waar je toch in vredesnaam mee bezig bent.

Yvon Wattèl schreef het blog: Nee heb je. Ja kun je bereiken

Je werkt keihard, dat wel
Laat me raden: jij geeft het niet zomaar op. Je snapt dat het belangrijk is om aan je bedrijf te werken en dat doe je dan ook. Je werkt aan je website, je productaanbod, schrijft denderende mails en hebt koffie-afspraken met andere ondernemers. En toch werkt het niet. Je hebt lang niet zo veel klanten als je er zou willen helpen.

Dan heb ik iets positiefs en iets minder plezierigs voor je.
Want (en dat weet jij ook wel): je bent niet met de goeie dingen bezig om die klanten naar je toe te trekken. Dat is het minder leuke.
Maar dat doorzetten van jou, dat is fantastisch. Daar ga je het tóch op redden - zij het misschien met wat hulp 😉

Want als je één ding nodig hebt is het wel doorzettingsvermogen
Doorzetten betekent dat je net zo lang volhoudt tot je die bloeiende praktijk bereikt hebt. Dat je moeilijkheden trotseert en vastberaden alle tegenslagen het hoofd biedt. Dat je je niet door teleurstelling uit het veld laat slaan of je van je stuk laat brengen door mensen die niet in je geloven.

Klinkt goed hè, zo'n krachtige ondernemer wil je zijn toch?!

Ik ben een doorzetter. Als ik iets in mijn kop heb komt er een geweldige wilskracht vrij en ga ik dóór tot ik bereikt heb wat ik wil. Linksom of rechtsom. Soms tot ik erbij neerval, maar dat is voer voor een ander blog 😌

Anyway, toch raakt ook mijn "doorzetspier" soms vermoeid.

Dan kak ik in en verlies ik samen met mijn motivatie mijn actiebereidheid. M'n praktijk kan me ineens gestolen worden en ik denk "Weet je, doe mij maar gewoon een baan, dan hoef ik tenminste niet zo te ploeteren."

Dit gebeurt vooral wanneer het resultaat van mijn harde werken tegenvalt.

Wanneer ik een paar weken mijn stinkende best heb gedaan om regelmatig posts, blogs en nieuwsbrieven te schrijven en er komt te weinig reactie naar mijn zin op. Laat staan klanten. Of dat ik gewerkt heb aan een werkelijk fantastische dienst en er blijkt niemand in te zijn geïnteresseerd. Of dat mijn bereik langzamer groeit dan de energie die ik erin stop.

Bij mijn klanten gaat het, net als bij jou, vaak nog een tikkie dieper dan dit. Jij baalt óók als je te weinig resultaat ziet van wat je doet. Maar dat balen roept bij jou ook nog eens een huge onzekerheid en zelftwijfel op. Je vraagt je af of je wel echt wat toe te voegen hebt en wie er nou op jou zit te wachten.

Deze onzekerheid en zelftwijfel is killing voor jouw doorzetspier.

Doorzetten wordt eenvoudigweg te moeilijk als je deep down het geloof en vertrouwen in jezelf verloren bent. Ondernemen wordt dan zo zwaar dat de verleiding om te stoppen steeds groter wordt.

Zonde. En niet nodig.

Die onzekerheid en zelftwijfel kun je namelijk kwijtraken. Je kunt - net als ik - in jezelf geloven en overtuigd zijn van je waarde. Dat het een feestje wordt om je expertise te delen en je het niet meer nodig hebt om jezelf met collega's te vergelijken. Dat jouw uitstraling en energie klanten aantrekt en ze mooie reviews over je gaan schrijven.

Dan zet je door mét resultaat. Komt dat doorzetten je toch nog van pas 😃

Klinkt dit goed? Neem dan even contact op.

Gaan we samen jouw doorzetspier trainen zodat ook jij vertrouwen in jezelf krijgt en bereikt wat je wilt.

Goed idee!

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven