Heb jij al een elektrische fiets?

Soms denk ik dat ik de enige ben die nog geen elektrische fiets heeft. Jong en oud scheurt me voorbij. Alleen kinderen kan ik nog inhalen 🙂

Dat gevoel dat je "de enige bent die..." kun je ook als ondernemer hebben. Je bent de enige die:

  • Nog niet die continue stroom aan klanten heeft;
  • Nog niet barst van het zelfvertrouwen;
  • Nog niet dat enorme bereik op social media heeft;
  • Nog niet continu vanuit een lekkere flow werkt;
  • Nog niet zo gemakkelijk stappen buiten je comfortzone zet.
Yvon Wattèl schreef het blog: Heb jij al een elektrische fiets?

Bij anderen zie je deze dingen wel. Ze fietsen je gewoon voorbij.

Ze stralen van zelfverzekerdheid, pakken hun podium, hebben wéér een succesvol event en hebben klanten genoeg, te zien aan het geld dat ze zakelijk en privé uitgeven.

Je kunt er moedeloos van worden.
Waarom zij wèl en jij niet?!

Ik zou daar een heleboel antwoorden op kunnen geven. Maar ik weet niet waarom jouw concullega's het zo goed doen. En de vraag is of bovenstaande opsomming bij hen wel echt zo is. Of überhaupt wel mogelijk. En bovendien kan het kijken naar en vergelijken met anderen je afleiden, verlammen en het plezier in je eigen fiets vergallen. Ondernemen is geen wedstrijd en je krijgt geen lintje als je na 3 jaar ondernemen op een ton zit.

Ik vind het veel belangrijker dat je naar jezelf kijkt. Dat je weet wat waar jij naartoe wilt en dàt in het vizier houdt. Dat je van daaruit kijkt waar je op dit moment staat en wat je nodig hebt om weer verder te komen. Dat als je ziet dat jouw gedachten over jezelf je belemmeren om meer van je te laten horen, dat je daarmee afrekent. Dat wanneer je teveel rondtobt in je hoofd en je te weinig acties onderneemt, je een manier vindt om jezelf daarmee te helpen.

Het gaat om je eigen fiets en hoe je die in topconditie krijgt.
Ik geloof dat je gaat groeien als je eerlijk naar jezelf durft te kijken en aan jezelf wilt werken. Want ook jij hebt zat potentieel, veel méér dan er nu uitkomt. Alleen, je wordt weerhouden door jezelf. Ergens zit er een hickup in je gedachten, gevoel of gedrag waardoor je niet verder komt.

Waarom jouw fiets precies rammelt weet je wellicht zelf niet zo goed. Maar dat maakt niet uit. De vraag is of je ermee aan de slag gaat zodat je wèl wordt wie jij als ondernemer kunt zijn. En geloof me, er is niemand bij wie alles smooth gaat. Iedereen komt zichzelf tegen en knalt wel eens tegen zichzelf op. Niemand wordt vanzelf wie ze is.

Stop dus met het kijken naar anderen en maak vandaag nog de balans op; hoe is het met jou en je bedrijf en aan welk deel van jou moet er op dit moment gesleuteld worden om verder te komen? Denk je te klein van jezelf of ben je toch bang dat als je iets nieuws in de wereld zet, het een flop wordt? Of stel je een tikkie te veel dingen uit omdat je er eigenlijk bang voor bent? Of glipt er te veel tijd door je vingers en krijg je alsmaar niet gedaan wat je wilt doen? Of maak je te vaak niet af waar je aan begint? You name it.

Ik hoef geen elektrische fiets. Met mijn eigen fiets kom ik ook waar ik wezen wil en hij houdt me lekker in conditie. En zo hoef jij niet iemand anders te worden. Je hoeft alleen maar te groeien in die grotere versie van jezelf. In een 'jij' die (weer) trots is op zichzelf omdat je overwonnen hebt wat jou nu nog remt.

Triggert dit iets in je en wil je graag je fiets upgraden? Boek dan snel je Gratis Gesprek. Vertel me je verhaal, stel je vragen en krijg de input die je nodig hebt.

Ik wil een gratis gesprek

Dat kan! Boek direct even een afspraak in mijn agenda

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven