Goeie leermeesters voor ondernemers, die schijtduiven

Ik heb een bloedhekel aan duiven. Iets met een buurman, een duiventil en een hoop poep. Dus toen twee duiven besloten een nest op mijn balkon te bouwen betekende dat al snel het einde van hun nestje. Ze gaven me wél een lesje in effectief ondernemen dat ik graag even aan je doorgeef.

Da's pech, nestje weg.
Tenminste, dat dacht ik.

Yvon Wattèl schreef het blog: Goeie leermeesters voor ondernemers, die schijtduiven

De duiven dachten er anders over. Wekenlang probeerden ze op alle mogelijke plekken een nieuwe broedplaats te bouwen. Telkens vond ik na een werkdag buitenshuis weer ergens anders het begin van een nest. Met duif.

Had helaas geen buks, wel satéprikkers. Daar hielden ze ook niet van. Einde verhaal. En nu echt.

Ondertussen had ik toch ook bewondering voor dit duivenpaar gekregen. Ze wilden een nest, besloten dat op mijn balkon te maken en lieten zich niet uit het veld slaan door tegenslag. Ze waren vastbesloten en vasthoudend. Tot het echt niet meer kon.

Ik zag in hen de houding en het gedrag dat je nodig hebt om succesvol te worden. En het lukte. Niet bij mij op het balkon - maar ze zitten nu tevreden te broeden in de tuin van mijn achterbuurman.

De praktijk van je dromen wíllen is niet genoeg. In actie komen, bijsturen en volharden werkt wèl.
Het zou bijzonder handig zijn als het universum onmiddellijk een volle praktijkruimte regelt op het moment dat jij dat visualiseert. Maar helaas, zo werkt het niet. Voor mij niet, voor jou niet.

Je zal er iets voor moeten doen. En moeten doorzetten als het tegenzit.
En dat is precies waar ik het vaak fout zie gaan.

De droom is nog leuk, het inschrijven bij de Kamer van Koophandel ook. Je vakopleiding, je eigen methodiek, de bewondering van je vrienden. De mooie visitekaartjes met je zorgvuldig gekozen bedrijfsnaam erop en de nieuwe stoelen in je praktijkruimte aan huis - allemaal leuk.

Maar dan, de werkelijkheid. Die kan tegenvallen, zelfs als je precies wéét wat je moet doen om die goedlopende praktijk te krijgen.
Want iedere dag opnieuw ligt het balletje bij jou. Ga je er daadwerkelijk op uit, laat je je overal zien en horen en dat ook nog consistent? Of staan je doelen, plannen en acties wel in je agenda maar schuiven ze met de weken mee?

Klanten hebben is leuk. De acties om die klanten te krijgen zijn spannend. En soms zo spannend dat je ze daarom niet doet en telkens blijft uitstellen. Ook al baal je daar zelf van.

Maar zonder actie geen nestje en geen praktijk.
Simple as that.

En dat weet jij best.
Je wéét dat je in actie moet komen. En dat wil je ook wel. Alleen je blokkeert zó dat je de dingen tòch voor je uitschuift of maar halfbakken doet. Soms bekruipt je zelfs de gedachte of je het niet beter kunt opgeven. Maar dat wil je niet. Je bent niet voor niets naar de Kamer van Koophandel gegaan. Je hebt potverdikkie een droom en je wilt dat die werkelijkheid wordt. Je moet en zal een nest bouwen, of dat nou op mijn balkon is of een paar meter verderop.

Je weet alleen niet hoe

Ik vind het eeuwig zonde als je maar blijft aanmodderen of het dreigt op te geven alleen omdat je het lastig vindt om in actie te komen. Je hebt die droom van een eigen praktijk niet voor niets. Ik geloof daarin.

En ik geloof dat je het 'doen' kunt leren. Daar zou ik een heleboel over kunnen schrijven, maar dan wordt dit verhaal zo lang. Kom anders virtueel even langs voor een gratis gesprek, dan vertel ik je hoe het je wèl gaat lukken en geef ik je direct een paar handige tips. (CTA Gratis sessie)

Goeie leermeesters, die irritante duiven.

Zullen we een gratis gesprek plannen?

Waarom zou je het eigenlijk nìet doen?

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven