Een simpele truc om podcasts voor je te laten werken

Ik leer een hoop uit podcasts. Luister jij ook zo graag? Ik wel: op weg naar kantoor (een wandelingetje van 25 minuten - ideaal :-)), tijdens het hardlopen, schoonmaken, koken en in de auto op weg naar een afspraak. Ik moet alleen uitkijken dat ik niet in de valkuil trap die jij zeker weten ook kent: wel weten, maar niet doen.

Yvon Wattèl schreef het blog: Een simpele truc om podcasts voor je te laten werken

Podcasts zetten me op AAN. Ik krijg er energie van. Inspiratie voor social media posts. Ideeën voor hoe ik klanten nóg beter kan helpen. Ze inspireren me om keuzes te maken en knopen door te hakken. Erg fijn.

Maar ja, wat ik hoor en leer pas ik dus niet altijd toe.
En wat heb je er dan aan?
Nada, niënte, niets.

Je kunt de meest geweldige tips krijgen hoe je je huwelijk goed houdt, omgaat met de driftbuien van je peuter en hoe je je werktijd zo besteedt dat je meer klanten krijgt. Maar als je ze alleen hóórt en er niets mee doet, gaat er niets veranderen.
Je huwelijk blijft een mager zesje, je peuter blijft je de baas en je komt nooit aan marketing toe.

Jammer.

En toch doen we dit. Jij ook. Ga maar eens na: wat is de laatste podcast die je geluisterd hebt en wat heb je er mee gedaan?!

Weet je hoe het komt dat we wel luisteren maar niet doen? Waarom we we zo gek zijn op kennis en inspiratie?
Hierom: als we onze problemen snappen krijgen we grip. Als we geïnspireerd worden voelen we de motivatie om onze situatie te veranderen. En dat voelt goed.

Maar dan. De werkelijkheid. Ai. Dat vraagt van ons dat we iets moeten dóen. En meestal iets anders dan we tot nu toe deden. Dingen die we moeilijk vinden, niet gewend zijn of eigenlijk gewoon geen zin in hebben.
Tegen je partner zeggen dat je wilt dat hij de kinderen vaker naar bed brengt zodat jij kan werken - oef.
Een uur eerder opstaan zodat je wèl de dingen afkrijgt die je af wil hebben - au.
Die klant die je telkens mailt, zeggen dat je niet wilt dat ze dat nog doet - argh.

Dus ik heb een truuk bedacht. Want het is zonde als je een podcast hoort die precies over jouw situatie gaat... je ook nog exact vertelt wat je moet doen om het beter te krijgen... maar omdat je er niets mee doet, verandert er helemaal niets.

Dit is de truuk en hij is ook nog eens heel simpel. Ik sta mezelf niet toe om een nieuwe podcast te luisteren als ik nog niets heb gedaan met de vorige.

En dat werkt. Ik luister aandachtiger, want ik móet er immers iets mee doen. Ik luister, schrijf op wat me triggert, besluit wat ik er mee ga doen en zet dat om in een actie.
Simpel toch?

En nu jij. Ben jij die podcast luisteraar die vooral luistert en eigenlijk te weinig toepast? Als je nu zit te knikken... weet je nog welke podcast je als laatste luisterde? Wat kun je daaruit vandaag nog toepassen?

Enne, ik ben ondertussen ook wel nieuwsgierig geworden; wat is eigenlijk jouw meest leerzame podcast?

Ik mail je mijn favoriete podcast

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven