Durf te dromen. Of niet.

Ze durfde haar droom niet hardop uit te spreken. En ik snapte wel waarom: ze had haar leven lang weinig aanmoedigende woorden gehoord. Haar ouders, leraren en vrienden hadden weinig laten blijken dat ze vertrouwen in haar hadden en  niemand in haar familie bereikte wat hij wilde bereiken. Dus ja.

Yvon Wattèl schreef het blog: Durf te dromen. Of niet

Nieuwsgierig als ik ben moedigde ik haar aan het tòch te vertellen
Een beetje aarzelend vertelde ze haar droom. Ik vond het cool. We schreven het op. Daar stond het. Bam. En vanaf dat moment werd haar droom serieus en zag ik een nieuwe glinstering in haar ogen.

Jij hebt ook dromen
Wat wil jij? Een ander huis of auto, de studieschuld van je kind aflossen of toch die wereldreis? Of wil je niets van dit alles en droom jij meer van een grotere versie van jezelf en je bedrijf? Wil je een TED talk doen, een eigen expertisecentrum op jouw vakgebied of droom je van een zaal vol mensen die aan je lippen hangen?

Wat het ook is, jouw dromen kunnen dromen blijven
Dromen worden niet vanzelfsprekend werkelijkheid. Wanneer je erover fantaseert zijn ze heerlijk. De wereld ligt aan je voeten, jij bereikt wat je wilt en iedereen is blij. Maar je dromen ècht achterna gaan is behoorlijk eng. Je moet namelijk àltijd iets doen wat je nu nog niet kunt.

Dus samen met je droom komen DE stemmetjes. "Leuke droom, gaat jou nooit lukken" tetteren ze in allerlei variaties in je oor. En voor je het weet geloof je ze, en verban je je mooie droom naar dat hoekje in je brein waar al die andere afgekeurde dromen en verlangens opgestapeld liggen.

Herkenbaar?

Dromen hebben jouw 'Ja' nodig
Weet je, je kunt prima leven zonder vervulling van je dromen of verlangens. Geen enkel probleem. Af en toe moet je die opborrelende droom weer even wegdrukken en oké je komt niet helemaal uit de verf. Het zal af en toe wringen en schuren, en dan moet je weer even energie stoppen in het wegdrukken. Maar verder gebeurt er niks ergs.

Het venijn zit natuurlijk in de staart. Aan het eind van je leven kijk je terug, zie je alles scherp en concludeer je met spijt "Had ik maar...". Omdat je je droom om de verkeerde redenen om zeep hebt geholpen. Omdat je het niet geprobeerd hebt. Omdat je je door angst hebt laten tegenhouden. Omdat je naar te veel mensen hebt geluisterd die zeiden dat je 'normaal' of 'reëel' moest doen.

Wil je echt dat het zo gaat?

Ik geloof dat jouw dromen belangrijk zijn
Je hebt je dromen niet zomaar. Ze zeggen iets over wie jij bent en kunt worden. Ze zeggen iets over hoe jouw leven ècht gaaf en bijzonder wordt, betekenisvol zowel voor jezelf als voor anderen.

Tuurlijk, je kunt er nog honderd keer omheen lopen en nog duizend keer van weglopen. Maar wat in je hart zit, zit er en gaat niet meer weg. Dat schuren en wringen als je je droom weer eens wegduwt, is er niet voor niets.
Als je droom niet belangrijk voor je was, zou je het niet dromen. Simple as that.

Nu de droom van mijn klant er mag zijn kunnen we 'm echt gaan onderzoeken. Er van alle kanten omheen lopen. Bedenken welke stappen er nodig zijn om er te komen en het pad gaan uitstippelen. En ik loop enthousiast met haar mee, zolang ze dat wil. Ik geloof namelijk in haar en haar droom. 300%.

Durf jij je droom nog niet uit te spreken? Geen enkel probleem. Bij mij ga je dat durven. En als bonus ga ik je ook nog helpen 'm werkelijkheid te laten worden.

Wil jij je droom uitspreken en onderzoeken of die werkelijkheid kan worden?

Boek dan een gratis Zoom call met mij in!

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven