Als je bang bent om zichtbaar te worden

Waarom ga je niet gewoon in loondienst als je het allemaal zó spannend vindt?
Ik zag de verwarring op haar gezicht. En mijn hart brak.

Deze vrouw was coach en ging starten met haar eigen praktijk.
Ze was bevlogen en enthousiast. Maar, zoals ze bloedeerlijk zei "Ik durf gewoon nog niet goed."

Wat durfde ze nog niet goed?
Zichzelf laten zien.

Yvon Wattèl schreef het blog: Als je bang bent om zichtbaar te worden

Omdat ze niet 'the guts' had, durfde ze niet zichzelf ècht te laten zien. Ze deed wel de veilige acties maar niet de enge. Wel een post schrijven voor social media, maar niet een videootje schieten. Wel verbinding maken met een potentiële klant, maar niet de klant voorstellen om samen aan de slag te gaan.

Wat haar als oplossing aangereikt werd was; je moet het 'gewoon' gaan doen. Hup, schop onder je hol en gáán.
Maar, 'ga het gewoon doen' bestaat niet als je het zó spannend vindt.
Als je een duizend doden sterft is dat simpelweg te kort door de bocht. Dan kom je niet in beweging maar bevries je in je angsten en twijfels.

Ik merkte dat ik in opstand kwam. Het voelde zó onrechtvaardig.
Het was té scherp, té zwart-wit en ongevoelig. Ik zag haar twijfel over zichzelf toenemen. Dat ze inderdaad niet geschikt was als ondernemer en maar beter in loondienst kon gaan. Alsof ze alles al moest kunnen en niet bang mocht zijn.

Op deze manier geef je het inderdaad op. Gaat je droom de prullenbak in, samen met het beetje zelfvertrouwen dat je nog had.

Maar, ook ik ben bang voor nieuwe dingen. Heb ook niet bij voorbaat al het zelfvertrouwen dat ik nodig heb. Zo weet ik nog heel erg goed mijn enorme onzekerheid toen ik mijn eerste filmpje opnam voor een workshop die ik wilde geven. Man, als mijn spanning in elektriciteit omgezet had kunnen worden had je een hele stad met gemak een dag lang kunnen verlichten.

Ook ik was bang om mezelf te laten zien. Was bang dat ik niet leuk was en niet goed genoeg. En ook ik moest een weg afleggen om te komen waar ik nu ben. En ja, soms had ik een schop onder mijn hol nodig. Maar ik had ook oefening en feedback nodig, vriendelijke woorden en aanmoediging. Ik moest de stemmen uit mijn verleden loslaten, gaan zien wie ik werkelijk was en gaan geloven in mezelf.

En elke keer als ik een volgende stap moet zetten, vind ik het weer spannend en komen de twijfels of ik het wel kan. Maar ik weiger om mijn dromen op te geven. Ik wil niet dat mijn angst het wint.

En daarom kon ik gewoon niet geloven dat deze vrouw het niet zou redden. Dat ze niet door haar angst heen zou kunnen komen als iemand haar op een àndere manier zou helpen.
En dus heb ik contact met haar gezocht en is ze mijn klant geworden. Want ik geloof echt dat ze vrij kan worden en de praktijk van haar dromen kan opbouwen.

En zo geloof ik het ook voor jou als je op dit moment nog te bang bent om jezelf te laten zien.
Ik kan je helpen. Wil je weten hoe? Laten we een afspraak maken voor een online call waarin je mij je verhaal vertelt en ik je een paar tips geef. Helemaal gratis.

Missy-15

Ander blog lezen?

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan hieronder even in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven